Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mijn kind af voor een machanee of weekend?

Stuur hiervoor een mail naar kwc@haboniem.nl. Dit moet uiterlijk 7 dagen voor de activiteit gebeurd zijn. Bij een succesvolle afmelding krijgt u het betaalde bedrag, minus €15,- administratiekosten, terug. Als de afmelding daarna gebeurd is het helaas niet mogelijk om het bedrag terug te storten omdat er dan al kosten zijn gemaakt. Neem in ieder geval contact met ons op.


Vanaf welke leeftijd mag mijn kind mee met Haboniem?

Kinderen vanaf zeven jaar oud mogen mee met kampen of weekenden. Voor de tweewekelijkse afdelingen hanteren wij echter een soepelere grens, namelijk die van zes jaar oud.


Tot welke leeftijd mag mijn kind mee met Haboniem?

In principe laten we nieuwe chanichiem toe tot en met het Wintermachanee van JK5. In het jaar van de Israëlreis (JK5) is groepsbinding essentieel en het is dan ook vervelend als de groepssamenstelling kort voor de reis veranderd.


Wat is het kasjroetbeleid op Haboniem?

Haboniem koopt zijn producten koosjer in. Als er geen verboden E-nummers in het product verwerkt zijn, dan is het product voor Haboniem koosjer. Vis kopen wij alleen in volgens de desbetreffende actuele regels van het opperrabbinaat en de loeach. Ons servies is niet koosjer volgens de standaarden van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap. Wij proberen het servies wel zo koosjer mogelijk te houden, d.m.v. touwelen en enkel koosjere producten te serveren.

Net zo als geld mag ons koosjerbeleid nooit een reden zijn voor uw kind om niet mee te gaan, heeft uw striktere of andere voedingswensen dan horen wij dat graag en zullen wij indien mogelijk passende maatregelen treffen.


Wat is jullie verzorgingsbeleid?

Op activiteiten, met name op kampen en weekenden, kan het nogal eng zijn om uw kind tussen de twee en tien dagen aan ons toe te vertrouwen. Omtrent de verzorging en behandeling van uw kinderen worden bij ons echter strenge regels gehanteerd. Zeker bij jonge kinderen letten wij op simpele dingen als het aantrekken van schone kleding, de hygiëne, voeding en voldoende nachtrust. Om ziekte te voorkomen dragen kinderen, met uitzondering van de zomer, altijd een jas als ze buiten zijn en grijpen wij direct in als ze zich niet lekker voelen. Veel madrichiem beschikken over een EHBO-diploma en bovendien kunnen de shomriem (bewakers) inspringen bij noodgevallen. De voornaamste taak van de shomriem is het garanderen van onze (externe) veiligheid. Voor vragen over veiligheid kunt u contact opnemen met Jonas Poolman via jonas@haboniem.nl .

Ook als uw kind bepaalde medicijnen gebruikt of een ernstige allergie heeft, horen wij het graag. Deze informatie wordt vertrouwelijk behandeld door de vertrouwenspersoon of de rosh. Vervolgens zal er één madriech worden aangesteld om hier op te letten.